WIE

Angela Pagonidis

Echte verbinding maken, oprechte nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, empathie, snel tot de kern van het probleem komen, rake vragen stellen, uitdagen, inspireren, confronteren, vertrouwen en ruimte geven, oog hebben voor potentieel en zodanig luisteren dat mensen van bewustwording overgaan tot actie, daar liggen mijn hart en talenten.

Mijn fascinatie voor menselijk gedrag en ontwikkeling was er altijd al, zo lang ik me kan heugen. Om die reden studeerde ik na mijn middelbare school Psychologie en later Communicatiewetenschap. Na een heleboel werkreizen als communicatieadviseur bij grote organisaties kwam ik er in 2011 achter dat ik in de rollen van (team)coach, trainer en facilitator meer van betekenis kan zijn voor mensen en organisaties. Ik ben workshops en trainingen gaan geven in verbindende communicatie, persoonlijke effectiviteit, coachvaardigheden, co-creatie, werkgeluk en persoonlijk leiderschap. Later heb ik daar stress & burn-out coaching en teamcaching aan toegevoegd. Ook heb ik 4 jaar lang trainingen gegeven in het voeren van “moeilijke” gesprekken over huiselijk geweld en kindermishandeling.

PERSOONLIJKE ERVARING

In 2017 raakte ik in een burn-out raakte na een serie ingrijpende life-events. Deze life-events in combinatie met het moederschap putten mij compleet uit. Ik kon geen ruimte voor rust vinden. Totdat het echt niet meer ging en ik me besloot te focussen op het allerbelangrijkste: goede zelfzorg en het moederschap.

Mijn herstel was een proces met vele gezichten, pieken en dalen. De bereidheid om daarbij alles wat zich aandient – ook gevoelens van onvrede, angst, schaamte, verdriet en boosheid – liefdevol tegemoet te treden en niet overhaast alles te willen fixen, was daarbij belangrijk.

Het duurde even voordat ik kon inzien dat er ook een positieve kant aan mijn burn-out zat: een uitnodiging om mijn leven en werk anders in te richten, nog dichter bij mezelf en wat me energie geeft:

mensen, teams en organisaties begeleiden in het (her)vinden en versterken van hun veerkracht.

PROFESSIONELE ONTWIKKELING

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Mijn opleiding tot Stress en Burn-out Coach bij het instituut Sonnevelt heeft me veel inzichten gegeven in de werking van stress, hoe te herstellen van stressklachten en burn-out, en wat de bouwstenen zijn van een rijk, zinvol, gezond leven met werk en relaties die energie geven. Cursussen in Yoga, Mindfulness, Waarderend Onderzoek, Geweldloze Communicatie, The Art of Hosting Conversations that Matter, Interculturele Communicatie en Theory U hebben ook mijn manier van werken verrijkt. Meer info, zie: LinkedIn CV Angela Pagonidis

IN BEWEGING

In mijn vrije uren ben ik het liefste buiten: wandelend in bos, stad of duingebied, alleen of in goed gezelschap. Yoga helpt me te ontspannen en te voelen wat ik nodig heb, waardoor ik in verbinding sta met mezelf en de wereld om me heen.

Ook breng ik veel tijd door met mijn zoon. Door hem weet ik wat echt belangrijk is in het leven.