STRESS & BURN-OUT COACHING

VOOR WERKNEMERS

Je hebt een druk leven. Een hectische baan. Een druk sociaal leven. Misschien kinderen en een partner die aandacht vragen. Misschien ben je iemand die altijd voor iedereen klaar staat. Misschien heb je een ingrijpend life-event meegemaakt, maar heb je geen ruimte om die te verwerken.

Kortom, je bent in de weer om alle ballen omhoog te houden. Soms weet je niet meer hoe je het allemaal voor elkaar moet krijgen in de uren die je beschikbaar hebt.

We praten vaak over veel stress alsof het er gewoon bij hoort. Alleen is dat niet zo. Langdurige stress put je compleet uit, ontregelt je stress- en immuunsysteem en kan op langere termijn tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Door gewenning aan stress kun je gevoelens van ongemak en verkramping als normaal gaan beschouwen. Door het wegdrukken van stresssignalen neem je niet op tijd gas terug. Je pleegt dan roofbouw op je lichaam wat kan leiden tot overspannenheid en een burn-out. Met als gevolg dat je opgebrand thuis komt te zitten. En dat wil je niet.

Stop daarom zo snel mogelijk met het plegen van roofbouw op je leven en werk!

HERKEN DE SIGNALEN

  • Vermoeidheid, moeite om te ontspannen
  • Spanning in je lijf, met name je nek, schouders en rug
  • Onrustige gedachten en gepieker
  • Slecht slapen en lage energie
  • Geen overzicht, vergeetachtig zijn
  • Kort lontje, voortdurend op scherp staan
  • Je grenzen niet goed meer voelen en aangeven
  • Geen balans tussen werk en privé
  • Hard aan het werk om de dingen die “moeten” te kunnen blijven doen

STAP VOOR STAP JE EIGEN PAD (HER)VINDEN

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om professionele begeleiding te krijgen van iemand die weet wat je doormaakt en je steunt in het maken van positieve stappen in je herstelproces. Je leven is te kostbaar om zomaar wat aan te modderen!

Ik begeleid je graag in het vinden van je eigen pad naar een gezond leven, met werk en relaties die je energie geven.

De sessies vinden plaats op een mooie plek in Utrecht, bijvoorbeeld op het landgoed Amelisweerd. Door coaching te combineren met een wandeling in de buitenlucht kom je letterlijk in beweging.

Het herstellen van ernstige stressklachten vraagt om een holistische aanpak. Yogatherapie, ademwerk en mindfulness zijn een belangrijk onderdeel. Aanvullende sessies bij een osteopaat of shiatsu-therapeut helpen je fysiek te herstellen als er sprake is van burn-out klachten.

OPBLOEIEN begeleidt mensen en teams in organisaties bij het versterken van hun veerkracht. Waar nodig wordt er samenwerking gezocht met andere professionals.

Elk mens is uniek. Er is daarom geen standaard stappenplan. Wel een dynamische aanpak met aandacht voor het versterken van de fysieke, emotionele en mentale veerkracht van mensen.