STRESS & BURN-OUT COACHING

VOOR ONDERNEMERS

Als ondernemer ben je altijd druk. Met je omzet. Met nieuwe kansen en uitdagingen. Met de waan van de dag.

Je hebt een druk sociaal leven. Misschien heb je kinderen en een partner die aandacht vragen. Misschien heb je recent een ingrijpend life-event meegemaakt waarvoor je geen ruimte hebt om die te verwerken.

Kortom, je bent druk in de weer om alle ballen hoog te houden. Soms weet je niet meer hoe je het allemaal voor elkaar moet krijgen in de uren die je beschikbaar hebt.

Je denkt misschien dat veel stress bij het ondernemerschap hoort. Alleen dat klopt niet. Langdurige stress put je compleet uit, ontregelt je stress- en immuunsysteem en kan op langere termijn tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Door gewenning aan stress kun je zelfs gevoelens van ongemak en verkramping als normaal gaan beschouwen. Door het wegdrukken van stresssignalen neem je niet op tijd gas terug. Je pleegt dan roofbouw op je lichaam wat kan leiden tot ernstige stressklachten, overspannenheid en een burn-out. Met als gevolg dat je opgebrand thuis komt te zitten en met je bedrijf failliet kan gaan. En dat wil je niet.

Stop zo snel mogelijk met het plegen van roofbouw op je leven en werk!

HERKEN DE SIGNALEN

  • Vermoeidheid, moeite om te ontspannen
  • Spanning in je lijf, met name je nek, schouders en rug
  • Onrustige gedachten en gepieker
  • Slecht slapen en lage energie
  • Kort lontje, voortdurend op scherp staan
  • Je grenzen niet goed meer voelen en aangeven
  • Geen balans tussen werk en privé
  • Hard aan het werk om de dingen die “moeten” te kunnen blijven doen

STAP VOOR STAP JE EIGEN PAD (HER)VINDEN

Als ervaringsdeskundige – ik moest een periode stoppen met mijn eigen bedrijf vanwege burn-out klachten en ging failliet – weet ik hoe belangrijk het is om professionele begeleiding te krijgen van iemand die weet wat je doormaakt. Iemand die je steunt in het maken van positieve stappen richting meer energie en minder stress.

Je leven is te kostbaar om zomaar wat aan te modderen!

Ik begeleid je graag in het vinden van je eigen pad naar een gezond bedrijf en leven. Waar nodig werk ik samen met andere professionals.

De sessies vinden plaats op een mooie plek in Utrecht, bijvoorbeeld op het landgoed Amelisweerd. Door coaching te combineren met een wandeling in de buitenlucht kom je letterlijk in beweging.

Het herstellen van ernstige stressklachten vraagt om een holistische aanpak. Yogatherapie, ademwerk en mindfulness zijn een belangrijk onderdeel. Aanvullende sessies bij een osteopaat of shiatsu-therapeut helpen je fysiek te herstellen als er sprake is van burn-out klachten.

OPBLOEIEN begeleidt mensen en teams in organisaties bij het versterken van hun veerkracht. Waar nodig wordt er samenwerking gezocht met andere professionals.

Elk mens is uniek. Er is daarom geen standaard stappenplan. Wel een dynamische aanpak met aandacht voor het versterken van de fysieke, emotionele en mentale veerkracht van mensen.