WERKWIJZE

DYNAMISCH & HOLISTISCH

OPBLOEIEN begeleidt ondernemers, werknemers, teams en organisaties in het omgaan met stress en versterken van hun veerkracht. Waar nodig wordt er samenwerking gezocht met andere professionals.

Elk mens, team en organisatie is uniek. Er is daarom geen standaard stappenplan. Wel een dynamische, holistische aanpak met aandacht voor het versterken van de fysieke, emotionele en mentale veerkracht van mensen. Dynamisch vanwege de focus op beweging, energie, verbinding en kracht. Dit is iets anders dan altijd in de aan-modus staan of alsmaar doen. Ruimte voor rust, stilte en reflectie is in deze aanpak heel belangrijk.

De energie stroomt als we ons gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. Als we ons verbonden voelen. Het stellen van de juiste vragen en met aandacht luisteren naar wat er speelt, daar is veel aandacht voor bij stress & burn-out coaching, teamcoaching en leerprogramma’s.

Bij OPBLOEIEN gaat het over het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Over doen waar we in geloven en onszelf zijn. Over vanuit verbinding communiceren, handelen en keuzes maken. Over gezond samenwerken. Over teamzorg. Over het loslaten van oude (denk)patronen en oordelen. Over het ontwikkelen van een open hart en moed. Over het kijken met nieuwe ogen en benutten van kansen. Over ondernemerschap, ook als je in loondienst bent. Over vallen en weer opstaan. Over energie en inspiratie. Over genoeg rust en ontspanning. Over plezier in leven en werk. En over dankbaar zijn voor wat er wel is, ook als het leven even tegen zit. 

AANPAK STRESS, OVERSPANNENHEID & BURN-OUT

OPBLOEIEN heeft een speciale aanpak ontwikkeld om chronische stress, overspannenheid en burn-out, te voorkomen of hiervan te herstellen .

Echte verbinding maken, oprechte nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, empathie, snel tot de kern van het probleem komen, rake vragen stellen, uitdagen, inspireren, confronteren, vertrouwen en ruimte geven, oog hebben voor potentieel en zodanig luisteren dat mensen van bewustwording overgaan tot actie, daar liggen mijn hart en talenten.