ZOMER DAGRETRAITE

ZONDAG 30 JUNI 2024
VAN 10.00 TOT 16.30 UUR

KOETSHUIS NIEUW-AMELISWEERD
KONINGSLAAN 1, BUNNINK

RUST EN AANDACHT VOOR JEZELF

We hebben het druk. Er moet te veel gebeuren in veel te weinig tijd. We rennen van de ene afspraak naar de andere, we werken, doen boodschappen, koken, feesten, sporten, netflixen om te ontspannen en “moeten” genieten van de vrije tijd die er eigenlijk zo weinig is. Zelfs onze sociale activiteiten met vrienden en familie kunnen soms voelen als een verplichting. En als er even een rustig moment is, pakken we onze telefoon om whatsapp berichten te beantwoorden. We zijn onrustig en staan altijd aan.

HERKEN JE JEZELF EEN BEETJE?

Heb je ook zo’n behoefte aan rust, aan een dag voor jezelf? Op een plek waar je vrij bent van je to-do lijst, een plek waar je gewoon mag en kunt zijn? Een veilige plek om te vertragen, te verstillen, te voelen en te verbinden met jezelf. Dan is de dagretraite wat voor jou!

Wellicht zul je een keertje verdwalen in de ruimte en stilte die je ervaart, maar vertrouw er dan op dat je kunt vinden wat je zoekt en dat dit vrijwel altijd binnen handbereik ligt.
We creëren samen een veilige sfeer.

Het programma met als thema de winter stimuleert rust in je hoofd, diepe ontspanning, verbinding met je lichaam en gevoelswereld, loslaten wat niet meer dient, meer energie, nieuwe inzichten, inspiratie, dankbaarheid, bewustwording en een basis voor positieve verandering.

KOSTEN:
early bird €105,-
na 30 mei €120,-

DE INGREDIENTEN VAN DE DAG

  • een intieme groep van maximaal 8 personen
  • yin en restorative yoga
  • ademwerk
  • mindfulness
  • wandelen in het bos
  • journaling / reflectie
  • samen zijn en delen van inzichten met gelijkgestemden
  • genieten van een gezonde, vegetarische lunch, snacks, fruit, thee en koffie
  • een prachtruimte op een prachtig, historisch landgoed net buiten de stad Utrecht

IN HET TEKEN VAN DE ZOMER

Groeien, bloeien, overvloed, in volle kracht en pracht, passie, doen en naar buiten gericht zijn de kenmerken van de zomer.

Door de lange dagen en de korte nachten kan de natuur volop groeien en bloeien. Een tijd van verhoogde helderheid, licht, energie en warmte. Alles is op zijn mooist.

Ook in onze menselijke natuur werkt de kracht van de zomer door. Het is het seizoen van samenzijn, genieten en vieren van successen. In vol contact staan met de wereld. Er is een piek in kracht en creativiteit. De energie van de zon zorgt voor beweging.

Als je afgestemd bent op de zomerenergie, ben je naar buiten gericht en energiek. Je voelt je goed en hebt een heldere geest. De zomerenergie in jou kan groei en ontwikkeling in jouw leven stimuleren.

Rijpen, zichtbaar en kleurrijk worden, daar staat de zomer voor. Het wordt nu nog helderder voor je wat je wilt en welke stappen je kunt zetten. In vol contact met de wereld en met vertrouwen naar buiten treden, daar gaat het deze periode om.

Ben je nog niet zover? Is jouw verlangen nog niet helder genoeg? Dan kun je daar ook stappen in zetten. Stem je af op het licht en de kracht van de zomer om zo dichter bij jouw verlangen te komen.

In de zomer komt ook wat niet meer past in het volle licht te staan. In de dagretraite is hier aandacht voor. Je kunt namelijk pas loslaten als je het eerst hebt vastgehouden, als je goed het licht erop hebt laten schijnen. De herfst is een goede tijd om los te laten. Je hoeft dus geen haast te hebben met loslaten.

Teveel zon, vuur kan ook een vernietigende werking hebben. Je kunt uit balans raken doordat je te actief bent geweest. Je kunt je daardoor lusteloos en ontevreden voelen, en last krijgen van slapeloosheid.

In de dagretraite is er alle ruimte om je te focussen op ontspanning, je eigen binnenwereld en het luisteren naar wat je hart wilt zeggen.