STRESS EN BURN-OUT COACHING

PRAKTISCHE (TEAM)COACHING VOOR ORGANISATIES

In Nederland is ongezonde stress op het werk beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen.

We leven en werken in een hectische tijd die veel van mensen vraagt. Mede door de coronacrisis is de stress voor veel werknemers toegenomen. Het zorgen voor een gezonde werkomgeving – fysiek, mentaal en emotioneel – is belangrijker dan ooit.

Hoe creëer je een gezonde werkcultuur met veerkrachtige medewerkers die zich blijven versterken en ontwikkelen? Welke veranderingen zijn daarvoor nodig?

STOPPEN MET ONGEZONDE WERKSTRESS

We praten vaak over veel stress alsof het er gewoon bij hoort. Alleen is dat niet zo. Langdurige werkstress put werknemers uit, ontregelt hun stress- en immuunsysteem en kan op lange termijn tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Werknemers die in een burn-out terecht komen, zijn vaak degene die veel betekenen voor een organisatie. In hun werk zijn ze betrokken en beschikken ze over een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Onbewust gaan ze over hun eigen grenzen, omdat ze hun werk graag goed willen doen.

Het is daarom belangrijk om investeren in een gezonde werkomgeving waar mensen kunnen blijven groeien en bloeien in plaats van opbranden.

HOE ZIT HET MET DE VITALITEIT EN STRESS VAN DE MENSEN IN JOUW ORGANISATIE?

Is er vertrouwen en gezonde samenwerking? Inspireer je elkaar als team? Is er een veilige werksfeer? Zijn de mensen betrokken bij wat ze doen en voor wie ze werken? Zijn er gezonde grenzen en verwachtingen in de balans van werk en privé? Draagt de cultuur bij aan energie en positieve werkresultaten? Voelen mensen zich gewaardeerd en gerespecteerd?

Voor bewustwording en positieve verandering zijn dit belangrijke vragen om te onderzoeken en mee aan de slag te gaan.

OPBLOEIEN begeleidt mensen en teams in organisaties bij het versterken van hun veerkracht.
Waar nodig wordt er samenwerking gezocht met andere professionals.

Elk organisatie is uniek. Er is daarom geen standaard stappenplan. Wel een dynamische aanpak met aandacht voor het versterken van de fysieke, emotionele en mentale veerkracht van mensen.