DYNAMISCHE AANPAK

OPBLOEIEN begeleidt mensen en teams in organisaties bij het versterken van hun veerkracht.
Waar nodig wordt er samenwerking gezocht met andere professionals.

Elk mens, team en organisatie is uniek. Er is daarom geen standaard stappenplan. Wel een dynamische aanpak met aandacht voor het versterken van de fysieke, emotionele en mentale veerkracht van mensen. Dynamisch vanwege de focus op beweging, energie, verbinding en kracht. Dit is iets anders dan altijd in de aan-modus staan of alsmaar doen.

Ruimte voor rust, stilte en reflectie is in deze aanpak heel belangrijk. Het stellen van de juiste vragen en met aandacht luisteren naar wat er speelt, daar is veel aandacht voor bij (team)coaching en leerprogramma’s.

Bij OPBLOEIEN gaat het over het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Over doen waar we in geloven en onszelf zijn. Over vanuit verbinding communiceren, handelen en keuzes maken. Over het loslaten van oude (denk)patronen en oordelen. Over het ontwikkelen van een open hart en moed. Over het kijken met nieuwe ogen en benutten van kansen. Over ondernemerschap, ook als je in loondienst bent. Over vallen en weer opstaan. Over energie en inspiratie. Over plezier in leven en werk. En over dankbaar zijn voor wat er wel is, ook als het leven even tegen zit.

Belangrijk in de aanpak van OPBLOEIEN:

  • minder stress bewerkstelligen
  • leren van de natuur: minder doen en meer bereiken
  • zinvol leven en werken
  • plezier
  • verantwoordelijkheid nemen
  • ondersteunende, sociale relaties: menselijk, in verbinding en met compassie
  • ruimte voor ontspanning

HOE WERKT DE AANPAK?

Vaak willen we snel grote sprongen maken als we iets willen verbeteren of veranderen, maar dat werkt juist contraproductief. We bereiken snellere resultaten met kleine stapjes. Dat komt omdat elke verandering een stressreactie oproept. Kleine veranderingen brengen veel minder stress met zich mee dan grote veranderingen. We kunnen hierbij leren van de natuur.

LEES VERDER >>