WINTER DAGRETRAITE

ZONDAG 4 fEBRUARI 2024
VAN 10.00 TOT 16.30 UUR

KOETSHUIS NIEUW-AMELISWEERD
KONINGSLAAN 1, BUNNINK

RUST EN AANDACHT VOOR JEZELF

We hebben het druk. Er moet te veel gebeuren in veel te weinig tijd. We rennen van de ene afspraak naar de andere, we werken, doen boodschappen, koken, feesten, sporten, netflixen om te ontspannen en “moeten” genieten van de vrije tijd die er eigenlijk zo weinig is. Zelfs onze sociale activiteiten met vrienden en familie kunnen soms voelen als een verplichting. En als er even een rustig moment is, pakken we onze telefoon om whatsapp berichten te beantwoorden. We zijn onrustig en staan altijd aan.

HERKEN JE JEZELF EEN BEETJE?

Heb je ook zo’n behoefte aan rust, aan een dag voor jezelf? Op een plek waar je vrij bent van je to-do lijst, een plek waar je gewoon mag en kunt zijn? Een veilige plek om te vertragen, te verstillen, te voelen en te verbinden met jezelf. Dan is de dagretraite wat voor jou!

Wellicht zul je een keertje verdwalen in de ruimte en stilte die je ervaart, maar vertrouw er dan op dat je kunt vinden wat je zoekt en dat dit vrijwel altijd binnen handbereik ligt.
We creëren samen een veilige sfeer.

Het programma met als thema de winter stimuleert rust in je hoofd, diepe ontspanning, verbinding met je lichaam en gevoelswereld, meer energie, nieuwe inzichten, inspiratie, dankbaarheid, bewustwording en een basis voor positieve verandering.

KOSTEN:
early bird €105,-
na 4 januari €120,-

DE INGREDIENTEN VAN DE DAG

  • een intieme groep van maximaal 8 personen
  • yin en restorative yoga
  • ademwerk
  • mindfulness
  • wandelen in het bos
  • journaling / reflectie
  • samen zijn en delen van inzichten met gelijkgestemden
  • genieten van een gezonde, vegetarische lunch, snacks, fruit, thee en koffie
  • een prachtruimte op een prachtig, historisch landgoed net buiten de stad Utrecht

IN HET TEKEN VAN DE WINTER

We zijn geneigd om 24/7 door te rennen in onze samenleving. We denken dat we het hele jaar door kunnen rennen met dezelfde energie. Als we niet uitkijken branden we op.

De winter is het seizoen van rusten en zuinig met energie omgaan. Alles in de natuur rust en wacht. Met geduld. Groei komt tot tijdelijk tot stilstand. Ogenschijnlijk dan, want er gebeurt wel wat: het is de tijd om op kracht te komen. Tijd voor het omarmen van de stilte. Tijd om te verwerken, te bezinnen, de balans op te maken en te dromen.

Alles in het leven begint wanneer het klaar is om te beginnen. Alles in het leven is groeien en vormt zich zonder haast.

Zaadjes ontwikkelen zich in alle rust onder de bladeren in de winter en ontkiemen in de lente. Om zo weer te kunnen groeien en bloeien. Deze ontwikkeling ontvouwt zich als vanzelf. Het hoeft niet versneld of geforceerd te worden.

De lente en zomer zullen vanzelf komen, dat staat vast. Ook voor jou.

Vroeger werd het begin van de lente al rond 4 februari gevierd. Het Chinese Nieuwjaar valt ook in deze periode, het symbool voor een nieuw begin.

Rond 4 februari begint de energie van de lente al door de winter heen te sijpelen. Misschien merk je het al. De eerste knoppen aan takken, vogels die fluiten. De natuur begint langzaam te ontwaken uit de winterslaap. Nieuw leven wordt voor het eerst zichtbaar, maar is nog klein en kwetsbaar.

In deze retraite ga je ontspannen en je bezinnen op een nieuw begin.