LENTE DAGRETRAITE

ZONDAG 21 APRIL 2024
VAN 10.00 TOT 16.30 UUR

KOETSHUIS NIEUW-AMELISWEERD
KONINGSLAAN 1, BUNNINK

RUST EN AANDACHT VOOR JEZELF

We hebben het druk. Er moet te veel gebeuren in veel te weinig tijd. We rennen van de ene afspraak naar de andere, we werken, doen boodschappen, koken, feesten, sporten, netflixen om te ontspannen en “moeten” genieten van de vrije tijd die er eigenlijk zo weinig is. Zelfs onze sociale activiteiten met vrienden en familie kunnen soms voelen als een verplichting. En als er even een rustig moment is, pakken we onze telefoon om whatsapp berichten te beantwoorden. We zijn onrustig en staan altijd aan.

HERKEN JE JEZELF EEN BEETJE?

Heb je ook zo’n behoefte aan rust, aan een dag voor jezelf? Op een plek waar je vrij bent van je to-do lijst, een plek waar je gewoon mag en kunt zijn? Een veilige plek om te vertragen, te verstillen, te voelen en te verbinden met jezelf. Dan is de dagretraite wat voor jou!

Wellicht zul je een keertje verdwalen in de ruimte en stilte die je ervaart, maar vertrouw er dan op dat je kunt vinden wat je zoekt en dat dit vrijwel altijd binnen handbereik ligt.
We creëren samen een veilige sfeer.

Het programma met als thema de lente stimuleert rust in je hoofd, verbinding met je lichaam en gevoelswereld, nieuwe inzichten, inspiratie, energie, bewustwording en een basis voor positieve verandering. In de lente wordt nieuw leven geboren!

KOSTEN:
early bird €105,-
na 21 maart €120,-

DE INGREDIENTEN VAN DE DAG

  • een intieme groep van maximaal 8 personen
  • yin en restorative yoga
  • ademwerk
  • mindfulness
  • wandelen in het bos
  • journaling / reflectie
  • samen zijn en delen van inzichten met gelijkgestemden
  • genieten van een gezonde, vegetarische lunch, snacks, fruit, thee en koffie
  • een prachtruimte op een prachtig, historisch landgoed net buiten de stad Utrecht

IN HET TEKEN VAN DE LENTE

Zaden ontkiemen, nieuwe knoppen groeien, bladeren ontvouwen zich en nieuwe scheuten gaan groeien. Dieren worden geboren. Vogels fluiten en bouwen nesten. Het is langer licht. Er komt weer kleur in de natuur. Het sprankelt van nieuw leven.

De lente is de tijd van nieuwe inspiratie en energie, van verwelkomen, maar ook van kwetsbaarheid. Nieuw leven is nog klein en kwetsbaar. Wat zich in deze tijd vormt, heeft rust nodig om volledig te kunnen groeien en wortelen.

De lente is een goede tijd om nieuwe plannen en ideeën in de wereld te zetten. De gehele energie in de lente is gericht op geboren worden en groeien.

De actieve energie is krachtig en ongeduld hoort daar ook bij. Belangrijk om daar de controle over te houden en te doseren. Grote groeikracht hoort bij de zomer.

Het gedoseerd laten groeien is vaak een uitdaging. Je kunt je in je enthousiasme makkelijk voorbij rennen. Extra belangrijk om in deze periode je balans te behouden. In deze retraite daarom veel aandacht voor de balans tussen yin en yang.