DAGRETRAITE OPBLOEIEN

EEN REIS NAAR BINNEN IN 1 DAG

ZONDAG 22 OKTOBER 2023
VAN 10.00 TOT 16.30 UUR

KOETSHUIS LANDHUIS
NIEUW-AMELISWEERD

LANDGOED AMELISWEERD
KONINGSLAAN 1, BUNNINK

GA JE MEE?

We hebben het druk. Er moet te veel gebeuren in veel te weinig tijd. We rennen van de ene afspraak naar de andere, we werken, doen boodschappen, koken, feesten, sporten, netflixen om te ontspannen en “moeten” genieten van de vrije tijd die er eigenlijk zo weinig is. Zelfs onze sociale activiteiten met vrienden en familie kunnen soms voelen als een verplichting. En als er even een rustig moment is, pakken we onze telefoon. We zijn onrustig en staan altijd aan.

Herken je jezelf een beetje?

Heb je ook zo’n behoefte aan rust, aan een dag voor jezelf? Op een plek waar je vrij bent van je to-do lijst, een plek waar je gewoon mag en kunt zijn? Een veilige plek om te vertragen, te verstillen, te voelen en te verbinden met jezelf. Dan is de dagretraite wat voor jou!

Wellicht zul je een keertje verdwalen in de ruimte en stilte die je ervaart, maar vertrouw er dan op dat je kunt vinden wat je zoekt en dat dit vrijwel altijd binnen handbereik ligt.
We creëren samen een veilige sfeer.

Het programma stimuleert rust in je hoofd, diepe ontspanning, verbinding met je lichaam en gevoelswereld, loslaten wat niet meer dient, meer energie, nieuwe inzichten, inspiratie, dankbaarheid, bewustwording en een basis voor positieve verandering.

Kosten: €30,- (in plaats van €125,-)
om mijn eerste dagretraite

op het Landgoed Amelisweerd te vieren.
Een prachtlocatie, ik ben er zo blij mee!

Als je denkt ‘dit heb ik nodig’ dan is het wat voor jou! Last but not least, je leert oefeningen die je ook thuis kunt toepassen.

DE INGREDIENTEN VAN DE DAG

  • een intieme groep van maximaal 9 personen
  • yin en restorative yoga
  • ademwerk en mindfulness
  • wandelen in het bos
  • journaling / reflectie

  • samen zijn en delen van inzichten met gelijkgestemden
  • genieten van een gezonde, vegetarische lunch, snacks, fruit, thee en koffie
  • een prachtruimte op een prachtig, historisch landgoed net buiten de stad Utrecht

IN HET TEKEN VAN DE HERFST

De dagretraite staat in het teken van de herfst. Met de herfst start een nieuw begin, alleen op een andere manier dan met de lente. De herfst is het seizoen van transformatie. In de natuur verandert het bladgroen in een kleurenpracht van geel, oranje en rood. Bladeren laten los en vallen op de grond. Dieren en wind verspreiden zaden. Bomen verliezen hun uitgedroogde, dode takken. Vogels vertrekken naar warmere oorden. Bloemen en planten sterven af. Overal zien we de vergankelijkheid.

Het wordt langzaam donkerder, kouder, natter en stiller. De herfst stimuleert om ons terug te trekken, naar binnen te richten. De naar binnen gerichte energie helpt ons om te doorvoelen en los te laten. Loslaten kunnen we pas goed als we het eerst vastpakken, ook de verdrietige momenten.

Als wij mensen loslaten wat niet meer past en veranderen wat niet meer voldoet, ontstaat vrijheid en energie. Door in alle eerlijkheid te aanvaarden wat zich in dit proces aandient en te reflecteren, komen we dichter bij onszelf.

In de herfst oogsten we. Rijpe vruchten kunnen we plukken of oprapen van de grond.

We kunnen genieten van al het heerlijks dat we hebben kunnen verzamelen. Dankbaar zijn voor alles wat we hebben gedaan en al hebben bereikt. Herkennen en waarderen wat belangrijk voor ons is. Dankbaar zijn voor de mensen om ons heen, onze ervaringen en de mooie dingen die we in ons leven hebben.

Wie geoogst en genoten heeft, kan tot rust komen.

Als we lang genoeg in verbinding zijn met onszelf, dan komen er nieuwe wensen naar boven. Op een dieper niveau kunnen we ontdekken wat we echt willen en nodig hebben.

De herfst is ook een goed moment om te zaaien, aangezien de bodem nog lekker op temperatuur is door de warme zomer. Nieuwe inzichten en ideeën kunnen zich in de komende winterperiode in alle rust en onder de oppervlakte verder ontwikkelen, net zoals de goede zaadjes onder de bladeren doen om straks in het voorjaar te ontkiemen. Ook onze groei zal zichtbaar worden in de lente en zomer.

Kortom, we gaan:

vertrekken, vertragen, verstillen, voelen, verbinden, verdwalen, vertrouwen en vinden,
loslaten, ontspannen, reflecteren, veranderen en transformeren,
oogsten, zaaien en laten rusten
.