BOSBADEN

Shinrin-yoku.

De adembenemende geur van een bos. Tjilpende vogels. De wind die ruist door de bladeren. De frisse lucht. Jezelf onderdompelen in het bos werkt ontspannend. Japanners noemen het shinrin-yoku oftewel bosbaden. Het houdt in dat je je heel bewust en langzaam door het bos beweegt, terwijl je probeert alles in je op te nemen en te voelen. Deze meditatieve manier van wandelen is een trend aan het worden. Simpelweg omdat het je gezondheid verbetert.

Even wandelen, de natuur opzoeken, daar komt het vaak niet van. Een beetje wandeling inclusief reistijd kost zo een halve dag. Dat past niet in onze drukke levens met volle agenda’s en deadline’s. En zo gaan er soms weken voorbij zonder dat je de rust van de natuur hebt kunnen opzoeken.

Misschien heb je een vaste afspraak als stok achter de deur nodig.

IK NODIG JE UIT OM ELKE VRIJDAGOCHTEND EEN UUR MET MIJ TE GAAN BOSBADEN OP LANDGOED AMELISWEERD, NABIJ UTRECHT.

Tijdens het bosbaden krijg je van mij een oefening die uitnodigt om je dagelijkse beslommeringen even los te laten en je volledig te richten op de natuur. Soms voeg ik er een reflectie-oefening aan toe.

Samen met iedereen die deelneemt gaan we vertragen en loslaten. We omarmen de natuur en nemen bewust waar wat er allemaal te zien en te ervaren is. Ruisende bladeren, de warmte van het zonlicht, regendruppels op het gezicht, diverse bosgeuren…

Na afloop delen we, voor wie dat wilt, onze ervaringen tijdens een drankje bij de Veldkuiken. Dat mag, niets moet.

DOE JE MEE?

Een strippenkaart begeleid bosbaden kost:

  • €50,- voor 6 keer in 3 maanden
  • €90,- voor 12 keer in 3 maanden

Een bosbad duurt ongeveer een uur. We starten in 2024.

We verzamelen om 9.30 uur voor de deur van Restaurant de Veldkeuken, Koningslaan 11A, Bunnik. Na het bosbaden is er gelegenheid om daar na te praten.

Bosbaden heeft positieve effecten op onze gezondheid, zoals:

  • Versterking van het immuunsysteem en zenuwstelsel
  • Vermindering van stressklachten
  • Verhoging van focus, creativiteit en oplossingsgericht denken
  • Verlaging hoge bloeddruk
  • Versterking van het gevoel van verbondenheid, onderdeel zijn van een groter geheel.