WIE

"Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka wens dat de weg dan lang mag zijn, vol avonturen, vol ervaringen. (...) En dat er veel zomermorgens zullen komen waarop je heel dankbaar, heel blij zult binnenvaren in onbekende havens."

Konstantinos Kavafis

Angela Pagonidis is de oprichter en werkt als trainer, facilitator en communicatieadviseur. Ze heeft ruim 19 jaar ervaring opgedaan bij een diversiteit aan organisaties, van grote (internationale) non-profit instellingen, overheid tot bedrijfsleven. Ze is opgeleid in de communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zich bijgeschoold in Pedagogiek, The Art of Hosting en Verbindende Communicatie (Nonviolent Communication).

 

Zin om een koffie te drinken en persoonlijk kennis te maken? Stuur een berichtje naar mail@opbloeien.net of bel 06 – 42 27 52 62.

 

VAN ONGELUK NAAR VRIJHEID

img_0492-1Werk kan je heel ongelukkig maken. Ik heb dat zelf maar al te goed ervaren. Ik begon mijn loopbaan in 1997 tijdens de internet bubble. Mijn eerste baan als consultant bij een organisatieadviesbureau leek een droom: een vast contract, goede verdiensten, status, veel luxe etentjes en een leaseauto. Ik had nog geen rijbewijs, maar dat was een klein detail. Al snel merkte ik dat ik geen voldoening haalde uit mijn werk. Ik kon mijn betrokkenheid niet uiten in een werkwereld die vooral draaide om veel geld verdienen en niet om idealen of verbinding.

 

Mijn reis naar werkgeluk is een lange geweest, eentje met pieken en dalen. Ik heb voor veel organisaties gewerkt en een schat aan ervaringen opgedaan. Ik heb ontdekt dat ik het meest gelukkig ben als ik werk aan projecten die een positief verschil voor mensen maken. Ook vind ik het belangrijk om mijn eigen koers te kunnen varen, zodat ik vrij ben om te doen wat ik echt belangrijk vind. Vandaar dat ik al bijna 10 jaar met veel plezier als zelfstandig ondernemer werk. Ik kan mijn eigen tijd indelen, werk en gezinsleven goed combineren en kiezen voor opdrachten die me voldoening geven.


Mijn bedrijf OPBLOEIEN streeft naar groei en bloei. Maar dan wel op een manier die bijdraagt aan een mooiere wereld. Het motiveert mij enorm dat ik met mijn werk een positief verschil kan maken door het welbevinden van mensen en organisaties te versterken. Gebrek aan verbinding, samenwerking, inspiratie, creativiteit en veiligheid op het werk veroorzaken zoveel ongeluk en verlies. Ik wil het leven vieren en verrijken met verbindende communicatie en co-creatie; echt oog hebben voor mensen. Empathie is hierbij de sleutel. Alleen met empathie opent de wereld zich voor je, kun je daadwerkelijk opbloeien.”

FullSizeRender-3Ik ben omdat wij zijn. Mijn mens-zijn dank ik aan andere mensen. Dat is de essentie van de Zuid-Afrikaanse wijsheid ubuntu.


OPBLOEIEN werkt samen met (ervarings)deskundigen, trainingsacteurs, fotografen, kunstenaars, vormgevers, collega-trainers, wetenschappers en vele anderen.  

 

GELUK

Geluk is niets anders dan liefde.
Wie kan liefhebben is gelukkig. 
– Hermann Hesse

 

Dankbaar voor de grote liefdes in mijn leven!

IMG_3028 (1)