Wil je investeren in mensen? Investeren in positieve werk- en bedrijfsprestaties door werkgeluk, betrokkenheid en vitaliteit echt op de agenda te zetten?

 

In het kort:

  • Voor iedereen, van medewerker tot leidinggevende, die op een gezonde en gelukkige manier wil werken, communiceren, samenwerken en organiseren
  • Compacte workshop, in company training, (team) coaching of begeleiding van communicatie- en verandertraject
  • Methode: Appreciative Inquiry, Theory U, Verbindende Communicatie & Mindfulness
  • Inclusief evaluatie met aanbevelingen
  • Voor mensen in de uitvoerende zorg is er speciale aandacht voor de preventie van compassiemoeheid en secundaire traumatisering

 

Uitleg employee engagement, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Intuïtief voel je misschien aan dat de huidige wereld waarin je leeft en werkt, vol snelle veranderingen, hectiek en complexe problemen, om een andere manier van communiceren, samenwerken en organiseren vraagt.

Slechts 9% van de Nederlandse professionals is bevlogen aan het werk, blijkt uit onderzoek van Gallup in 2013. Dat betekent dus dat 91% onbevlogen aan het werk is! Als je nadenkt over welke schade dit aanricht, word je absoluut niet vrolijk. En dan hebben we het niet alleen over een negatieve werksfeer of resultaten, maar ook over de invloed van ongelukkig zijn in werk op privélevens en gezondheid van mensen. Dat moet en kan anders.

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Snelle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen vragen om veerkrachtige organisaties die zich continu aanpassen en inspelen op veranderingen. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit en in balans blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. En daarvoor zijn werkgeluk, verbinding en co-creatie essentieel.

 

Hoe zit het in jouw organisatie?

Is er vertrouwen en gezonde samenwerking? Inspireer je elkaar als team? Is er een veilige werksfeer? Zijn de mensen betrokken bij wat ze doen en voor wie ze werken? Is er een gezamenlijke missie die ze bindt en boeit, waar ze aan willen bijdragen? Draagt de cultuur bij aan positieve werkresultaten? Voelen mensen zich gewaardeerd en gerespecteerd?

Of kan het beter.

Dit thema vraagt om analyse en maatwerk. Via interviews met betrokkenen komen we erachter wat er precies speelt. Door een waarderende en positieve aanpak van de problemen komen de positieve veranderingen. Niet het bestrijden van klachten staat daarbij centraal, maar het ontwikkelen van krachten. Het gaat om het versterken van mensen, teams en organisaties rondom dat wat werkt. Het continue zoeken naar het beste in mensen, in hun organisaties, en de relevante wereld om hen heen, daar gaat het om. Alleen zo ontstaan bloei en groei.

 

angela pagonidisNieuwsgierig? Neem persoonlijk contact op voor meer informatie! 
Ik kom ook graag op bezoek om persoonlijk kennis te maken.

Stuur een email naar: mail@opbloeien.net.
Of bel 06 – 42 27 52 62.