VERBINDENDE COMMUNICATIE IN JE WERK

Wil je op een respectvolle, assertieve en verbindende manier communiceren met klanten, medewerkers, collega’s en partners?

 

  • Compacte inspiratieworkshop, training, coaching of begeleiding van verandertraject
  • Voor iedereen: medewerker, adviseur tot leidinggevende
  • Methodiek: verbindende communicatie / Nonviolent Communication
  • Maatwerk en helderheid in opdracht, zodat het werk aansluit op de behoeften
  • Inclusief evaluatie met aanbevelingen
  • Trainingsacteur is optioneel

 

Uitleg: verbindende communicatie in je werk

Verbinding creëren we door bij de basis te beginnen. Door jezelf en elkaar te leren kennen, begrijpen en waarderen. De methodiek van verbindende communicatie is een krachtige, effectieve en respectvolle manier om te communiceren, gebaseerd op gelijkwaardigheid en empathie. Het is een must binnen teams, tussen teams onderling en ook effectief om positieve relaties met klanten en partners op te bouwen. Verbindende communicatie opent deuren en creëert een win-win voor alle betrokkenen. Het helpt om in moeilijke situaties sneller tot oplossingen te komen en heftige conflicten te voorkomen. Ook kun je het gebruiken in bemiddeling en verzoening van conflicten die uit de hand zijn gelopen.

Nonviolent Communication (NVC) van Marshall Rosenberg is de belangrijkste inspiratiebron en heeft als kern dat je de behoeftes van anderen en jezelf geen geweld aan doet. De methodiek is eenvoudig van opzet en makkelijk te begrijpen.

Verbindende communicatie gaat niet over aardig of lief zijn, maar over echt en open zijn over wat er speelt in je hart en leven. In verbindende communicatie richten we ons op wat we 1. waarnemen, 2. voelen, 3. nodig hebben en 4. willen verzoeken om ons leven en werk te verrijken.

Afhankelijk van de ervaring met de methodiek en de leerbehoeften maken we een programma.

 

angela pagonidisNieuwsgierig? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken! 
Ik kom ook graag op bezoek om persoonlijk kennis te maken.

Stuur een email naar: mail@opbloeien.net.
Of bel 06 – 42 27 52 62.