POSITIEVE PSYCHOLOGIE

GROEIEN EN BLOEIEN

Het basisidee van positieve psychologie, in organisaties vaak Appreciative Inquiry genoemd, is om mensen, teams en organisaties op te bouwen rondom dat wat werkt en niet door het fixen van problemen, dat wat niet werkt. Het gaat om het maximaliseren van wat goed gaat. Het continue zoeken naar het beste in mensen, in hun organisaties, en de relevante wereld om hen heen staat centraal. Alleen zo ontstaat er groei, is de gedachte.

Het zaadje dat groeit en bloeit, daar kun je dus het beste aandacht aan geven. Het gaat daarbij om het ontdekken, waarderen en ontwikkelen van sterke kanten en positieve ervaringen. Het gaat dus niet om de analyse en het minimaliseren van problemen, want die brengen doorgaans weinig hulp bij het vinden van oplossingen. Ze leiden vaak naar beschuldigingen over wiens schuld het is en creëren schaamtegevoelens. Of ze zorgen ervoor dat we onze energie richten op het verbeteren van zwakke punten in plaats van het versterken van krachten, dat wat goed gaat. De focus verleggen van problemen naar perspectief, van kritiek, schuld, schaamte en controle naar verantwoordelijkheid en samenwerking, daarmee veranderen problemen in uitdagingen. De focus ligt op krachten en deugden, op opbloeien.

Let wel: positief zijn betekent absoluut niet het ontkennen van het negatieve, maar het versterken van aanwezige krachten en talenten. Daar hoort ook een andere manier van communiceren bij. De taal hierbij is positief en waarderend , wat versterkend en verbindend werkt.

Positief zijn betekent ook kansen zien en pakken. Dus stop met praten over hoe groot de problemen zijn. Spreek met anderen over je dromen, ideeën en creatieve oplossingen voor bepaalde problemen en uitdagingen.