HECHTE (WERK)RELATIES

geld gelukHechte sociale relaties maken gelukkig, blijkt uit onderzoek. Waarom zouden we deze wijsheid niet vertalen naar het werkende leven? Ik geloof dat hechte werkrelaties gelukkig maken. Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Ik geloof ook dat gelukkige werknemers beter presteren dan ongelukkige werknemers.

Hechte sociale relaties zorgen ook voor gezondere mensen. Dit blijkt ook uit onderzoek. Mensen die zich met anderen verbonden voelen, hebben minder last van angst en depressie.

Ook zorgen sociale relaties voor een sterker immuunsysteem en kun je met support sneller genezen van ziekte. Een gebrek aan verbinding is gerelateerd aan een afname in psychische en fysieke gezondheid. Ook draagt het bij aan antisociaal gedrag, geweld en verdere isolatie.

Als we bovenstaande feiten vertalen naar het werkende leven, kun je concluderen dat hechte werkrelaties en verbinding op het werk, bijdragen aan meer gelukkige en gezonde werknemers en daarmee aan gezondere organisaties met minder stress en ziekteverzuim. Dat bespaart niet alleen leed, maar ook geld.

Een tool om hechte (werk)relaties te ontwikkelen, is verbindende communicatie.