EMPATHIE IS CONCREET EN GEEN SOFT CONCEPT

26/08/2015

Ik krijg regelmatig vragen over waarom ik empathie en verbinding zo belangrijk vind dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Deze blog gaat hierover.

IMG_1491Hechte sociale relaties maken gelukkig, blijkt uit onderzoek. Het is dus belangrijk om te investeren in je relaties. Niet alleen in je liefdesrelatie, maar ook in je relaties met familie, vrienden en collega’s op het werk. Voor het geluk van de ander en je eigen geluk. Alleen lukt verbinden soms niet en kan zelfs de energiebron van een mens, team of organisatie hierdoor uitgeput raken. Dan kun je mij inschakelen.

 

BELANGRIJK IN LEVEN & WERK

Een hechte sociale relatie begint met een diepgaand begrijpen, inleven en invoelen in de ander. Dat noemen we empathie. Empathie wordt vaak geassocieerd met de jaren 70, met groups hugs, hippies, softe therapeuten en hulpverlening. Dit klopt niet. Empathie is iets heel concreets en geen soft concept. Je gehoord en begrepen voelen is enorm belangrijk in menselijke relaties. Zonder het vermogen om je te verplaatsen en in te voelen in andere mensen en situaties, kun je geen hechte, diepgaande relaties met anderen aangaan. Dan blijven de relaties oppervlakkig.

Als iemand je echt hoort, ben je in staat om de wereld weer op een nieuwe manier waar te nemen en tegemoet te treden. Ogenschijnlijk onoplosbare zaken kunnen oplossen als iemand echt naar je luistert. Verwarrende gedachten en gevoelens kunnen helder worden. Voor mij is het heel waardevol. Het geeft mij een veilig en geborgen gevoel als iemand echt naar me luistert. Ik voel me gezien en gerespecteerd.

Ook in het werkleven is empathie belangrijk, omdat het zorgt voor betere samenwerking in een team, meer verbinding en een hogere motivatie. Empathie is ook nodig om te ontdekken wat je klanten en concurrenten beweegt, zodat je kunt inspelen op hun behoeften. En dat is allemaal heel waardevol; empathische werknemers leveren een positieve bijdrage aan succes en winst. En of dat allemaal niet mooi genoeg is, brengt empathie een organisatie ook nieuwe oplossingen. De wereld is namelijk te complex geworden; de inzichten van meerdere mensen zijn nodig om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen, en niet die van één deskundige of een klein groepje deskundigen. Juist de uitwisseling van waarheden en ervaringen zorgen voor meer creativiteit en duurzame oplossingen. Echt naar elkaars ideeën luisteren, met empathie, is hiervoor belangrijk.

 

AANGEBOREN EN TE VERSTERKEN

Empathie is een aangeboren vaardigheid die we allemaal in huis hebben en kunnen versterken. Als mens hebben we een sterke neiging tot analyseren, gerust stellen, adviseren, het delen van ons eigen gevoel over de situatie en een oplossing zoeken om de boel te ‘fixen’. Dat is geen empathie. Bij empathie gaat het om echt bij de ander en met de ander zijn. Dan ontstaat er een respectvol en diepgaand begrijpen van wat een ander vertelt en ervaart. Zonder moralistische oordelen en meningen.

Het doel van empathie en verbinding is om relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid, eerlijkheid en respect voor elkaars gevoelens en behoeften. En dat is soms best lastig, omdat we vaak geleerd hebben om ongewenste situaties en gevoelens zo min mogelijk te voelen. We stoppen iets weg, reageren het op iemand anders af, redeneren het rationeel weg, we beklagen ons, ontkennen het of we vertonen overdreven hulpgedrag. Voor empathie is vertrouwen nodig, in de ander en bovenal in jezelf.

Doe daarom nooit iets vanuit plichtsbesef, schaamte, geld, angst voor straf of om mensen niet teleur te stellen. Je hebt een keuze. Doe iets omdat je een bijdrage wilt leveren aan het leven, zodat je in contact blijft met je energiebron. Wees je bewust van het waarom van je keuzes. Ook een vervelende activiteit kan zo draaglijker worden, omdat er een behoefte onder ligt.

AANMELDINGHandel vanuit vertrouwen in de richting die je op wilt. En als je niet durft, maar wel wilt, ga gewoon. Je kunt het leven aan. De moed om kwetsbaar te zijn en je open te stellen voor anderen brengt uiteindelijk meer geluk en zingeving. Daar mag je wel wat voor over hebben.

Als je hulp kunt gebruiken om op je werk meer samenwerking, verbinding en creativiteit te stimuleren, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Ik ben je graag van dienst.

 

Auteur: Angela Pagonidis

 

Reageer