EEN NIEUWE KOERS, GA JE MEE OP REIS?

19/05/2015

OP REIS NAAR MEER CREATIVITEIT,
CONNECTIE IN COMMMUNICATIE & HECHTE RELATIES

 

op reisHerken je dit? Langdurige brainstorms tijdens vergaderingen die nergens toe leiden. Terugkerend vergaderleed door handige praters die altijd het woord nemen, vergadertijgers die eeuwig over elk detail kunnen doorgaan of telkens dezelfde collega’s die het nooit eens zijn met elkaar en de boel ophouden. Echte communicatie houdt meestal op als het vergaderen begint.

Herken je dit? Je moet een moeilijk gesprek met slecht nieuws voeren. Je bent huiverig voor een conflict. En dat ontstaat er ook, maar je hebt geen idee hoe je het anders had kunnen doen. Je was toch eerlijk en duidelijk.

Herken je dit? Je hebt een lange dag gewerkt en komt moe thuis. Je partner begint enthousiast tegen je aan te kletsen, maar je gedachten dwalen af. Dit wordt natuurlijk opgemerkt en voordat je het weet, heb je ruzie.

Of misschien herken je dit? Je kind luistert niet, wil zich niet aan de huisregels houden. En dat duurt al weken, gek wordt je ervan. Van alles heb je geprobeerd: negeren, corrigeren, boos worden en zeggen dat het genoeg is. Niets helpt. Je bent ten einde raad; het kost zoveel energie en je geduld is op.

Al deze situaties hebben iets met elkaar gemeen: er is geen gelijkwaardige inbreng, te weinig empathie en oprechte expressie. Zonder empathie en zonder oprechte expressie van dat wat echt leeft bij iedereen die betrokken is, is er geen verbindende communicatie. Zo verzwakken onderlinge relaties, motivatie en creativiteit.

Uit onderzoek blijkt dat teams waar mensen empathisch zijn, een hechte band met elkaar hebben en gelijkwaardig aan elkaar zijn, beter presteren. En dat ligt voor de hand als je logisch nadenkt. Maar toch gebeurt het vaak niet.

Oordelen, veroordelen, in goed of fout denken, miscommunicatie, macht of opvoeden gebaseerd op straf of hiërarchie veroorzaken onnodige schade. Denk aan: sterke gevoelens van onveiligheid, strijd, conflicten, negatieve prestaties, ziekteverzuim, geweld en trauma. Dat kan anders, want daar wordt ons leven en werk mooier van.

En daar wil ik me voor inzetten met trainingen, workshops, lezingen, creatieve communicatie en positieve veranderingen. Vandaar een andere koers. In deze koersverandering van OPBLOEIEN gaat het om creativiteit, connectie in communicatie en hechte relaties. Inspiratie haal ik uit de filosofie van Geweldloze Communicatie oftewel bloeiende & verbindende communicatie.

Voor bedrijven, non profit en overheidsorganisaties, scholen, gezinnen en individuen die hun leven willen verrijken met meer geluk, succes, hechte relaties en creativiteit. Ga je mee op reis?

Reageer